100 % naturalny olejek eteryczny Jodłowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,00 zł 29.00
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

 

Olejek jodłowy jest najwyższej jakości 100% naturalnym olejkiem eterycznym

i nie zawiera zapachowych dodatków syntetycznych ani rozpuszczalników.

Zapach tego olejku jest intensywny, żywiczny, świeży. Jego leśny aromat przywołuje wspomnienia o leśnych spacerach. Kolor olejku jodłowego jest lekko żółty. Olejek jodłowy został pozyskany poprzez destylację parą wodną.

 

Na co pomaga olejek jodłowy?                                                    

Jodłowy olejek eteryczny ( jego inna nazwa to pichtowy )

  • Działa wspomagająco przy przeziębieniach, katarze i infekcjach górnych dróg oddechowych
  • Działa przeciwzapalnie
  • Pomaga przy chorobie reumatycznej
  • Zmniejsza potliwości nóg
  • Pobudza i odświeża umysł
  • Łagodzi zmęczenie i relaksuje

Z jakimi olejkami możemy łączyć olejek jodłowy?

Z olejkami: rozmarynowym, pomarańczowym, sosnowym, lawendowym.

 

Olejek jodłowy możemy zastosować:

  • w inhalacjach
  • w parówkach na twarz
  • jako płukanka na gardło
  • w kominkach zapachowych, dyfuzorach
  • do masażu 
  • do kąpieli

Jak rozcieńczać olejek jodłowy?

Kominki i dyfuzory  10-15 kropli dodajemy do wody, oliwy lub oleju bazowego. Pamiętaj, że niektóre olejki eteryczne zaczynają palić się w niższych temperaturach. Dlatego najlepiej w kominkach aromaterapeutycznych łączyć olejki z wyżej wymienionymi nośnikami.

Kąpiel 5-10 kropli Dodając olejki eteryczne do kąpieli nie powinniśmy używać kosmetyków, które wytwarzają pianę. Nie dodajemy np. płynów do kąpieli czy żeli pod prysznic. Zawarte w nich składniki chemiczne mogą wywołać niepożądane reakcje. 

Masaż 15-30 kropli dodajemy do 50 ml oleju nośnikowego. Jeżeli stosujemy masaż miejscowy np. na bóle mięśniowe możemy zmniejszyć proporcje i połączyć wybrane olejki z olejem bazowym w proporcji 6 lub 2 krople olejku eterycznego w łyżce oleju bazowego. Ilość kropli olejków jest zależna od rodzaju. 


Bezpieczeństwo

Unikaj kontaktu z oczami.

Nie używaj olejków eterycznych bezpośrednio na skórę! 

Zawsze należy wykonać próbę uczuleniową.

Przed użyciem należy rozcieńczyć olejki eteryczne za pomocą nośnika czy wody w przypadku kąpieli lub inhalacji. 


 Nazwa botaniczna: Abies Sibirica Needle Oil

pojemność: 10 ml leśnego zapachu

Sposób otrzymania: Destylacja parą wodną

Zapach: Leśny, intensywny, żywiczny, świeży

Jest zgodny ze standardami IFRA


W co jest zapakowany olejek?                      

Wraz z olejkiem dołączam szczególne opakowanie. Jest wyjątkowe, ponieważ produkuje je w domu z ekologicznego papieru CRUSH 

Składnikiem papieru są organiczne resztki oliwek, które zyskały w tym opakowaniu drugie życie ;-)

Więcej informacji na temat powstania tego papieru uzyskasz w zakładce OPAKOWANIA

 

Wszystkie informacje podane na mojej stronie mają charakter informacyjny. Dokładam wszelkich starań, aby zawarte informacje były prawdziwe i kompletne. Wszelkie te materiały nie stanowią porady o charakterze medycznym i nie mogą zastąpić wizyty u lekarza, ani porady farmaceuty.

Dodatkowe informacje

INCI Abies Sibirica Needle Oil
Pojemność 10 ml
Sposób otrzymania Destylacja parą wodną
Zapach Leśny, intensywny, żywiczny, świeży
Kraj pochodzenia Syberia

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl